Prijavite se ili Kreirajte nalog
Korpa 0,00 RSD

Letnje gume - šta je potrebno znati prilikom kupovine


Stiglo je leto, a sami tim i temperature asfalta su velike...

Prvo da objasnimo šta su zapravo letnje gume?

Letnje gume su dizajnirane za korišćenje tokom toplijih meseci u kojima temperature vazduha obično dostižu 40°C u povremenim ili produženim vremenskim periodima, ili tokom cele godine u predelima u kojima nema zimskih vremenskih prilika. Uz pliću šaru gazećeg sloja i čvršću, lepljivu smešu šare gazećeg sloja koja nudi odlično prianjanje na suvim i vlažnim drumskim podlogama, letnje gume su posebno projektovane da ponude optimalne performance na temperaturama vazduha preko 7 °C. Njima se postiže maksimalna preciznost rukovanja i obezbeđuje stabilnost pri naglim skretanjima ili kočenju.

  • Pre bilo koje kupovine treba se zapitati, šta zapravo želite od nove gume?

Informišite se o dimenziji

Pogrešna veličina ili dimenzija je  jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti prilikom zamene ili kupovine novih guma. Na bočnom delu zidu svake gume nalaze se oznake tj kodovi koji govore o tehničkim karakteristikama, oznakama i dimenziji. 

Novo je novo!

Ova opaska vozača je zapravo u velikoj meri istinita, jer sa novim gumama dobijate garanciju od minimum 25 meseci, gumu koja je skladištena u skladu sa propisima i vi ste joj prvi vlasnik.

Zimske gume leti?

Ne, nikako, u nekim državama (ne i u Srbiji) je zakonski zabranjena vožnja zimskih guma u letnjoj sezoni. Pre svega sam sastav zimske gume je drugačiji i priliko velikih temperatura gubi na svojim karakteristikama i potrošnja same gume je veća, tako je i kočioni trag duži.

Polovne letnje gume

Trenutna situacija na tržištu je takva da imamo u ponudi širok spektar guma i proizvođača. Tako je i cena novih guma pristupačna ako pogledamo cene polovnih guma. Polovna guma je već korišćena, u velikoj meri istrošena i javlja se neravnomerno trošenje usled lošeg korišćenja. Tako da je naš savet da dobro razmislite, možete uštedeti na nekim drugim stvarima a kupiti svakako novi pneumatik.

Ekonomičnost pre kvaliteta

Mnogi gledaju da prođu što jeftinije prilikom kupovine letnjih guma, ne mareći za kvalitet. Naš savet je da obratite pažnju na odabir guma, jer guma je jedan o najbitnih faktora tokom vožnje. Pažljivo pogledajte recenzije i popričajte sa prodavcem, bitno je da vi budete sigurni da ste pronašli pravu gumu za uslove koje vi određujete. EU label oznake na gumi Vam omogućavaju da imate uvid u potrošnju, uslove puta, bučnost same gume.

Dakle, nemojte štedeti već kupite najbolje u skladu sa odvojenim budžetom.

Mi imamo najbolji odnos cene i kvaliteta. Više o našoj ponudi pogledajte na linku Starmaxx i Tracmax.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanje, stojimo Vam na raspolaganju.

MDG tim!

 

Za više informacija pozovite:

+381 69 22 018 22

+381 60 32 208 26

 

Nazad na vesti

Najnovije vesti :

Vozač Red Bula Maks Verstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 13. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Bilo je to 47. slavlje Holanđanina u karijeri.
UltraContact NXT je napravljen od do 65% udela obnovljivih, recikliranih i ISCC PLUS sertifikovanih materijala za balans mase.

Online plaćanje obezbeđuje: