Prijavite se ili Kreirajte nalog
Korpa 0,00 RSD

Continental lansira gume sa visokim udelom održivih materijala


UltraContact NXT je napravljen od do 65% udela obnovljivih, recikliranih i ISCC PLUS sertifikovanih materijala za balans mase.

Continental je najavio svoju najodrživiju seriju guma do sada – UltraContact NXT. Kompanija je saopštila da će svih 19 dostupnih veličina nositi najvišu moguću ocenu („A“) oznake za gume EU u pogledu otpora kotrljanja, kočenja na mokrom i spoljašnje buke. UltraContact NXT će biti dostupan za trgovce gumama u Evropi ovog jula.

 

 

U zavisnosti od veličine gume, proizvođač je rekao da je UltraContact NXT napravljen od do 65% obnovljivih, recikliranih i sertifikovanih materijala za balans mase.

 

Obnovljivi materijali čine do 32% UltraContact NXT. Ovo uključuje smole na bazi zaostalih materijala iz industrije papira i drveta. Continental je rekao da Ultra Contact NXT sadrži silikat iz pepela pirinčanih ljuski. Pirinčane ljuske su poljoprivredni otpadni proizvod koji se može preraditi u silicijum dioksid kroz novi proces koji troši manje energije. Silicijum pomaže da se optimizuju karakteristike kao što su prianjanje, otpor kotrljanja i životni vek pneumatika.

 

Continental će uključiti logo koji kaže „sadrži reciklirane materijale“ na bočnom zidu UltraContact NXT kako bi se podvukao upotreba recikliranih materijala u ovoj liniji guma.

Nazad na vesti

Najnovije vesti :

Vozač Red Bula Maks Verstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 13. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Bilo je to 47. slavlje Holanđanina u karijeri.
Stiglo je leto, a sami tim i temperature asfalta su velike...

Online plaćanje obezbeđuje: